Kesällä grillataan laadukasta lihaa GasOnen nestekaasulla

Jethrokin grillaa GasOne nestekaasulla

Kesä ilman grillausta ei ole mitään. Sen tietää myös myyntimies Jethro Rostedt. Suomalaisen grilliin kuuluvat lankkupihvit, Jethron Jämäkkä ja GasOnen nestekaasu.

Jethro ja GasOne päättivät lyödä kaasut grilliin ja lihat paistumaan. Alla muutama kesäinen grillivinkki suoraan Jetin grillistä: naudan lankkupihvi isompaankin nälkään ja Jethron omat Jämäkät – lihaisat grillimakkarat.

Näin grillaat lankkupihvin Jethron tapaan

Lankkupihvi eli flank steak on vähärasvaista naudan kuvelihaa. Laadukas liha ei turhia mausteita kaipaa. Siksi maustan pihvit pelkällä merisuolalla ja mustapippurilla.

Ota pihvi huoneenlämpöön noin tunti ennen paistoa. Hiero hiukan öljyä ja mausteet sen pintaan. Laita grilli kuumenemaan, kun liha alkaa olla paistovalmista. 

Grilli kuumaksi

Grilli saa olla todella kuuma, sillä lankkupihviä ei ole tarkoitus haudutella. Kolme-neljä minuuttia per puoli suoralla lämmöllä riittää, tietenkin halutusta kypsyysasteesta ja pihvin paksuudesta riippuen. Itse jätän lihan kunnolla punaiseksi.

Kun pihvi on valmis, nosta se syrjään ja anna levätä 5-10 min ennen tarjoilua. Leikkaa liha lopuksi ohuiksi siivuiksi syitten vastaisesti.

Tarjoile lankkupihvi uusien perunoiden, sopivan kastikkeen ja salaatin kera, ai että.

Jethron Jämäkässä maistuu suomalainen liha

Jethron Jämäkkä on grillimakkara meikäläisen makuun. Nimensä mukaisesti iso makkara täyttä lihaa.

Jämäkät tekee Liedon lihakauppa ja niitä on tarjolla kaikissa hyvinvarustetuissa ruokakaupoissa ympäri Suomen.

Perinteisiin makkaroihin tottuneiden kannattaa tutustua Jämäkkään varovasti, siinä kun on makua tavallista enemmän ja lihaa lähes 90 %. Pientä potkua antaa chili.

Jokainen grillaa makkaransa oman maun mukaan, mutta itse tykkään paistaa Jämäkät rauhassa, niin että pinta saa kunnolla väriä. Lisukkeeksi riittää sauna ja sinappi. Niin, ja normaalit ruokajuomat.

GasOne toivottaa kuumaa grillikesää kaikille asiakkaille ja yhteistyökumppaneille!